Pszichológus, gyermekpszichológus Pszichológiai tünetek, problémák

Pszichológus, gyermekpszichológus, pszichiáter
Bemutatkozás
Szolgáltatásaink
Problémák, amelyben segíthetünk
Pszichológusok, szakemberek
Aktuális Galéria Linkek Rendelő bérlés, rendelő kiadás Árak Kapcsolat

Bach - virágterápia

Bach virágterápia a holisztikus természetgyógyászati eljáráshoz nagyon közel álló terápia, azaz a testre, lélekre és a szellemre egyaránt hat. Míg a homeopátia, szinte végtelen számú szerrel dolgozik, addig a Bach virágterápia 38 archetipikus, vagyis ősi lelki problémára kínál gyógyírt. Ebből a 38 lelki típusból kell kiválasztanunk a számunkra szükséges gyógyszert.

Dr. Bach azt állította, hogy a legtöbb betegség okát az egész szervezet működésének zavaraiban kell keresni. De ezzel sem elégedett meg, szentül meg volt róla győződve, hogy a természetben léteznek olyan növények, melyek képesek fokozni a szervezet ellenálló képességét, káros mellékhatások nélkül, és ezek segítségével az ember tulajdonképpen önmagát gyógyíthatja. A Bach-gyógyesszenciák a homeopátiához hasonlóan információ források, amelyek a szervezetet megfelelő rezgés számra hozzák,a virágokban bennlakozó energia és információ tartalmával.


A Bach virágterápia a lelki egyensúlyt állítja helyre, ennek segítségével az okot is kezeli. Miután az okot így megszüntette,a fizikai szinten megjelent elváltozások is helyreállnak, mert belső, lelki erőre teszünk szert, és szervezetünk öngyógyító erői működésbe tudnak lépni.
Az elmúlt hetven év tapasztalata alapján elmondható, hogy a hagyományos orvosi gyógyszerek, és az egyéb természetgyógyászati készítmények nem befolyásolják a virágeszenciák hatását, és a virágkoncentrátumok sem rontják le más gyógyszerek működését.
Alkalmazásuk nagy előnye, hogy bármilyen más szerrel együtt adható, azok hatását erősíti.

MIRE HASZNÁLHATÓ?

-Érzelmi problémák, a lelki egészség fenntartása és/vagy helyreállítása.
-Személyiségfejlesztés, valamint a belső béke megteremtésének eszközeként: Az eszenciák használata által az ember kialakíthatja a lelkében az egyensúlyt, megteremtheti a belső békét.
-Akut és krónikus testi és lelki betegségek kiegészítő kezelése esetén:

A Bach-virágterápia módszere lehetőséget teremt az azonos betegségtől szenvedő emberek kezelésének különbözőségére, így a Bach-virágterápia megvalósítja a természetgyógyászat egyik jelentős alapelvét, az egyedi, egyénre szabott kezelést.

-Sokk és vészhelyzetek valamint lelki stresszhelyzetek gyors és hatékony kezelése esetén:

Az 5 virágeszenciából álló keverék, az Elsősegély-csepp elsősorban vészhelyzetekben, hirtelen jelentkező testi vagy lelki traumák esetén ajánlott, amikor kifejezetten gyors segítségre van szükség. Ez az eszencia rendkívül hatékonyan alkalmazható baleseteknél, a balesetek utáni megrázkódtatás enyhítésére, a műtét utáni regenerálódás gyorsítására, allergiás rohamok vagy hirtelen fellépő fájdalmak (fejfájás, fogfájás, menstruációs panaszok, görcsök) esetén, illetve bármilyen érzelmi trauma ,vizsgadrukk kezelésére.

Érdeklődés és jelentkezés a kapcsolat menüpontban!